Молитва при пологах

Молитва при пологах

Пологи викликають природну боязнь практично у всіх жінок. Деякі побоюються проблем у вигляді потуг і сутичок, інші ж перечитали і наслухалися різних жахів про небезпеку і складності пологів. Але в будь-якому випадку до такої знаменної і відповідального події в житті жінки готуються, вибираючи для цього абсолютно різні способи. Деякі намагаються більше дізнатися про оптимальний вибір пологового будинку, шукають інформацію про лікарів, інші в пошуках безпечних і ефективних медикаментів або народних рецептів.

Багато жінок ще до пологів замислюються про комфорт своєї дитини, починаючи в`язати або купувати різні речі, підшукувати меблііграшки та інші необхідні аксесуари. Всі подібні кроки в підготовці до вагітності стають важливою умовою. Але в усіх цих турботах треба говорити про молитву, яка допоможе жінці вдало пройти через це життєва подія.

Віруючим прекрасно відомо, що саме на все воля Божа, тому молитва стає важливим елементом підготовки до пологів. Багато хто може резонно звернути увагу, що перед пологами вся увага жінки зайнято думками про майбутні потугах і сутичках. Але згадати про навчання святих отців - кожну вільну хвилину людина повинна присвячувати молитві. Аналогічна ситуація з вагітною жінкою під час сутичок. Адже молитва здатна заспокоювати, наділяти особливою силою, яка так необхідна в скрутну хвилину.

Духовна підготовка перед пологами

Налаштовуватися на успішні пологи необхідно не тільки психологічно або фізично, але також духовно. Обов`язково перед пологами слід сходити в храм, відвідати службу, сповідавшись і причастившись Христових Таїн. У будь-якому випадку пологи можуть виявитися непередбачуваними, часом і геніальності лікарів недостатньо для виправлення ситуації. Підвладне все виключно Господу.

Відео: Молитви вагітних жінок про благополучне вирішення

Буквально століття тому жінкам доводилося сподіватися виключно на Бога. Без молитви ніхто з знахарок-повитух не розпочинав приймати пологи. Завжди в кутку перед іконками перебувала лампадка, від близьких в цей час були потрібні щирі молитви. У наш час прийнято більше покладатися на майстерність лікарів, лише іноді згадуючи про молитву. Не так багато людей сьогодні вірять у справжнє диво.

Але досвід підказує, що чудеса дійсно можуть траплятися, особливо якщо в них вірити. Часто зустрічалися випадки, коли молитва дарувала людям справжнє диво - заспокоєння сильних болів при пологах, деяким жінкам вдалося завагітніти, хоча раніше такі спроби були марними, іноді навіть зупинялися кровотечі під час пологів.

Кому молитися перед пологами?

З давніх-давен існує традиція молитися при пологах перед іконами Божої Матері «Взиграніе немовляти», «Взиграніе немовляти», «Цілителька», «Феодоровская», «Скоропослушниця». На цьому можливий перелік не обмежуючи, враховуючи вражаюче безліч чудотворних ікон. Але зазвичай основним фактором стає не вибір конкретної ікони, а щирість своєї молитви. Необхідна молитва не тільки породіллі, а й близьких людей. Ідеальний варіант, коли в храмі в ці дні замовляється молебень, читаються акафісти Божої Матері, і навіть іншим святим.



Перш за все, при скорботах прийнято звертатися за допомогою до Богородиці. Вона готова допомогти породіллі. Адже по святості народження Сина Божого проходило безболісно для Пресвятої Діви. Зазнавши людські проблеми, Пресвята Діва готова допомогти кожному, хто просить.

Поширені при пологах і молитви Святої Великомучениці Катерини, Анастасії Узоразрешітельніце, Ксенії Петербурзької. У разі важких пологів слід молитися Ганні, Йоакима, батькам Пресвятої Богородиці - Єлисаветі і Захарію, батькам Іоанна Предтечі. До старості ці подружні пари залишалися безтілесними, але завдяки постійним молитвам змогли відчути радість батьківським почуттів.

Молитва до Господа Ісуса Христа

Господи Ісусе Христе, Боже наш, від Предвечнаго Отця народжений Сині перш століття, і в останні дні, благоволінням і сприянням Святого Духа, зволив народження бити від Пресвятої Діви яко немовляті, повіену і положену у ясла. Сам Господи, на початку сотворив людину і дружину відмінювати йому, заповідь давши їм: рости, і множилися, і наповнюйте землю-помилуй з великої милості Твоєї рабу Твою (ім`я), що готується родити по заповіді Твоєї. Прости їй вольния і невольния гріхи, благодаттю Твоєю даруй їй силу благополучно разрешітіся ярма свого, збережи цю та немовляти в здоров`ї і благомощіі, захисти я Ангели Твоїми і збережи від непріязненнаго дії лукавих духів, і від усякої речі злих. Як благий і чоловіколюбець Бог єси, і Тобі славу возсилаємо, Отцю і Сину і Святому Духу, нині і повсякчас, і на віки віків. амінь

Молитви іконі Божої Матері «У пологах Помічниця»

Молитва перша. Прийми, Пані Богородице, слізна моління рабів Твоїх, до тебе притекающих. Дивимося тя на святій іконі в утробі носить Сина Твого і Бога нашого, Господа Ісуса Христа. Аще і безболісно народила єси Його, обаче матірних скорботи весі і немочі синів і дочок людських Зришь. Тим же теплі припадаючи до цельбоносно образу Твоєму, і розчулено цього цілуючи, молимо Тебе, усемилостива Владичиці: нас грішних засуджених в болезнех родити і в печалях питати чада наша, милостиво помилуй і співчутливо заступи, немовлята ж наша, такожде і родівшія їх, від тяжкої недуги і гіркі скорботи визволи. Даруй їм здоров`я і благопомощіе, та й пітаема від сили в силу возрастаті будуть, і пітающе їх здійсняться радістю і втіхою, щоб і нині заступництвом Твоїм з вуст немовля і ссущіх Господь зробить хвалу Свою. 

Відео: Годувальниця. Молитва при важких пологах. Молитва при нестачі молока. молитва вагітної



Про Мати Сина Божого! Він буде йому милосердний на матері синів людських і на немощния люди Твоя: постігающія нас хвороби скоро зціли, належащия на нас скорботи і печалі утоли, і не погорди сліз і зітхань рабів Твоїх. Почуй нас в день скорботи перед іконою Твоєю припадаємо, і в день радості і позбавлення прийми вдячна хваління сердець наших. Вознеси благання наша до престолу Сина Твого і Бога нашого, так милостивий буде до гріхом і неміччю нашим і пробавіт милість Свою провідним ім`я Його, щоб і ми, і чада наша, прославим Тебе, милосердну Заступницю і вірну Надію роду нашого, на віки віків .

Молитва друга. О, Пресвята Владичице Владичице Богородице, в земному житті нас не залишає! До кого молитви піднесу, до кого сльози і зітхання принесу аще не до Тебе, всіх вірних Втіха! З острахом, вірою, любов`ю, Мати Живота, молю: Так напоумить Господь люди православної на спасіння, щоб Він дав народжувати нам чад Тебе і Сина Твого під благоугожденіе, так хай береже нас в чистоті смирення, в надії про Христа порятунку, і дарує нам усім, в покривах благодаті Твоєї, земне втіха. Бережи нас під захистом милості Твоєї, Пречиста, що моляться про пологи допоможи, наклепів злих свободи, тяжких бід, напастей і смертей відверни.

Дай благодатне прозріння, дух розтрощення за гріхи, дай зріти всю висоту і чистоту дарованнаго нам Христового ученія- бережи нас від погібельнаго відчуження. Так вси, вдячно воспевающе величі Твоя, сподобилися Небесного заспокоєння і тамо з коханими Твоїми, з усіма святими прославимо в Троїце Єдиного Бога: Отця, Сина і Святого Духа, нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва Пресвятої Богородиці перед Її іконою «Феодоровская»

Тропар, глас 4-й: Пришестям честния Твоєї ікони, Богоотроковиця, зраділий днесь, богохранимої град Кострома, якоже древній Ізраїль до кивоту завіту, притікає до опису особи Твого і воплотився від Тебе Бога нашого, так Твоїм матірних до нього заступництвом повсякчас клопочишся всім під покров притулку Твого прибегающим світ і велику милість.

Кондак 1-й: Взбранной Воєводі, Пренепорочної Діві Богородиці, Заступниці нашої і заступництво християн непосоромлена, явищем чудния ікони Своєї радість подала землі Россійстей і вся вірних чада Церкви просвітити, подяка усередині приносимо Тобі, Богородице, і припадаючи пречудного образу Твоєму, розчулено взиваємо. Спаси, Пані, і помилуй рабів Твоїх, що кличе: Радуйся, Мати Божа, Предстательніце і Заступниці наша старанна.

Молитва: До кого закличу, Владичице, до кого вдамся в печалі моей- до кого принесу сльози ради стогону моя, аще не до Тебе, Царице небесах і землі: хто врятує мене від твані гріхів і беззаконь, якщо не Ти, про Мати Живота, Заступниці і Прихисток роду людського. Почуй благання моє, утеши ма і помилуй в смутку своїм захисти в бідах і напастях, визволи від озлоблений і скорбот, і всяких недуг, і хвороби, від ворогів видимих і невидимих, вмираючи ворожнечу стужающіх мені, так позбавлений буду від наклепу і злості людські - такожде від своея ми плоті мерзенних звичаїв свободи мя. Укрий ма під захистом милості Твоєї, та віднайду спокій і радість і від гріхів очищення. Твого материнського заступництва собі вручаю- буди мені Мати і надіє, покрив, і допомога, і заступництво, радість і втіха, і швидка в усьому Помічниці.

О, дивна Владичице! Всяк притікає до Тебе, без Твоєї всесільния допомоги не отходіт- цій місцевості ради і аз недостойний до Тебе вдаюся, та позбавлений буду від внезапния і лютої смерті, скреготу зубнаго і вічної муки. Небесне ж Царство получити сподоблюся і Тобі розчуленим серцем річку: Радуйся, Мати Божа, Предстательніца і Заступниця наша старанна, на віки віків. Амінь.

Молитва при пологах

О, Преславна Мати Божа, помилуй мене, рабу Твою, і прийди до мене на допомогу під час моїх хвороб і небезпек, з якими народжують чад всі бідні дщери Єви. Згадай, про Благословенна між жонами, з якою радістю і любов`ю Ти йшла поспішно в горнюю країну відвідати сродніцу Твою Єлисавету під час ея вагітністю та яке чудове дію справило благодатне відвідування Твоє і в матері, і в дитинку. І по невичерпного благосердя Твоєму даруй і мені, приниженні рабі Твоїй разрешітіся від тягаря благополучно- даруй мені цю благодать, щоб дитя, покоїться тепер під моїм серцем, прийшовши до тями, з радісним Взиграніе, подібно святому немовляті Іоанну, поклонялося Божественному Господу Спасителю, який з любові до нас, грішних, що не зогидив і Сам стати немовлям. Невимовна радість, що сповнилося незаймане Твоє серце при погляді на новонародженого Твого Сина і Господа, та потішить скорботу, майбутню мені серед хвороб народження. 

Життя світу, мій Спаситель, народжений Тобою, нехай спасе мене від смерти, що присікає життя багатьох матерів на годину дозволу і так прічтет плід лона мого до числа вибраних Божих. Почуй, Пресвята Царице Небесна, смиренну молитву мою і зглянься на мене, бідну грішницю, оком Твоєї благодаті- мене не матимуть мого уповання на Твоє велике милосердя й осіни мене. Помічниця християн, Ісцелітельніца захворювань, так сподоблюся і я випробувати на собі, що Ти - Матір милосердя, і щоб я прославив завжди Твою благодать, що не отвергшая будь молитви бідних і рятує всіх закликають Тебе під час скорботи і хвороб. Амінь.

Можна не обмежуватися тільки цими молитвами, адже можуть вибиратися і інші, в залежності від ікони. Не забувайте для «Отче наш&hellip- », Ісусову молитву, підійде і молитва своїми словами із проханням про допомогу при пологах. Важливо враховувати, що за промислом Господнім порятунок жінки полягає в чадородии. Тому Бог допоможе пройти жінці цей шлях до порятунку.

Відео: Молитви у важких пологах


Поділися в соц. мережах:

По темі: