Молитви про дітей

Молитви про дітей

Молитва - це наше спілкування з Богом. Віруючі люди добре розуміють, яку користь вона приносить душі і тілу. Навіть серед невіруючих важко знайти людину, яка не молився ні разу. Молитва буває різною. Головне, щоб вона була щирою. Тільки коли людина молиться всім серцем - Бог чує його прохання і завжди виконає на благо душі і тіла.

Чи варто говорити про те, скільки разів волають в молитві до Господа всі матері. В радості, у хворобі, в різних труднощах любляча мати просить Творця допомогти, підтримати, зміцнити ... Молитви про дітей мають глибокий сенс. Їх існує дуже багато. У молитвословах ви обов`язково знайдете молитву, яка допоможе в будь-якій ситуації.

На жаль найчастіше ми згадуємо про молитву лише тоді, коли дитина хвора. Забуваючи про те, що молитися про дітей потрібно завжди - вже з перших днів їх життя в утробі! Народжуючись, дитина не в змозі поки сам дякувати Богові за своє життя, просити допомоги в скрутну хвилину, каятися перед ним в своїх поганих вчинках. За дітей це поки роблять батьки. З вірою і смиренням.

Для того, щоб Бог почув нашу молитву, ми повинні перш за все пробачити ближнього, який коли-небудь зробив нам зло. Тільки після цього зі страхом Божим потрібно приступати до самої молитви. Читати її уважно, не відволікаючись ні на секунду, пропускати кожне її слово через своє серце.

Молитися Богу потрібно скрізь і завжди. Як правило, молитви про дітей читаються після звичайних ранкових або вечірніх молитов. Ви можете вибрати будь-яку молитву про дітей, яку знайдете в своєму молитовнику. Серед найпоширеніших є такі молитви:

  1. Молитва батька або матері про дітей;
  2. Молитва до Пресвятої Богородиці про дітей;
  3. Молитва до Ангелу-хранителю дітей;
  4. Про виховання дітей добрими християнами. Молитва батьків до Господа Бога;
  5. Молитва про чад до Христа-Спасителя;
  6. Про виховання дітей в християнському благочесті;
  7. Про розвиток розуму у дітей;
  8. Про добробут дітей в суспільстві;
  9. У хворобах немовлят;
  10. При порушенні сну у немовлят;
  11. Про заступництво дітям і багато інших.

Слід знати, що про виховання дітей добрими християнами моляться тим святим батькам, які зуміли виховати своїх дітей у вірності до Христа. Це молитва святій мучениці Софії - матері юних дів-мучениць Віри, Надії і Любові- святий Моніці - матері блаженного Августина, святителя Іпонійського, преподобним Кирилу і Марії - батькам преподобного Сергія.

Відео: Сильна молитва про дітей перед іконою Богоматері (жіночий голос)

Пам`ятайте, що молитва матері має особливою силою. Вона може бути сказана простими своїми словами. Просіть Бога про допомогу, про заступнічестве- просите Пресвяту Богородицю, як мати матір, і вона почує, допоможе в будь-якій ситуації.

молитви



Господи Ісусе Христе, Сину Божий, молитвами Пречистої Твоєї Матері вислухай мене, грішну і недостойну рабу Твою.

Господи, в милості Твоїй владі чадо моє, помилуй і спаси його імені Твого ради.

Господи, прости йому всі провини, вольния і невольния, вчинені ним перед Тобою.

Відео: Молитва за дітей. За сина. за дочку

Господи, настави його на істинний шлях заповідей Твоїх і подай його і просвіти світлом Твоїм Христовим, на спасіння душі і зцілення тіла.



Господи, благослови його в будинку, біля будинку, в школі, в поле, в роботі і в дорозі, і на кожному місці Твого володіння.

Господи, збережи його під покровом Твоїм Святим від кулі, що летить, стріли, ножа, меча, отрути, вогню, потопу, від смертоносної виразки (промені атома) і від наглої смерті.

Господи, захисти його від видимих і невидимих ворогів, від усяких бід, зол і нещасть.

Господи, зціли його від будь-яких хвороб, очисти від усякої скверни (вина, тютюну, наркотиків) і полегшу його душевні страждання і скорботи.

Господи, даруй йому благодать Духа Твого Святого на многії літа життя, здоров`я і здорового розуму.

Відео: Православні молитви за дітей

Господи побільшиш і зміцни його розумові здібності і тілесні сили.

Господи, дай йому Твоє благословення на благочестиве сімейне життя і благочестиве дітонародження.

Господи, даруй і мені, негідній і грішній рабі Твоїй, батьківське благословення на чадо моє нині ранку, дня, вечора і ночі імені Твого ради, бо Царство Твоє, всесильне і всемогутнє. Амінь.

Молитва до Пресвятої Богородиці

Про Пресвята Владичице Діво Богородице, спаси і сохрани під покровом Твоїм моїх чад (імена), Усіх юнаків, отроковиць і немовлят, хрещених і безіменних і в утробі матері носяться. Украй їх ризою Твого материнства, збережи їх у страху Божому і в слухняності батькам, умоли Господа мого і Сина Твого, нехай дарує їм корисне для спасіння їх. Вручаю їх Материнському смотрению Твоєму, бо Ти єси Божественний Покров рабам Твоїм.

Матір Божа, введи мене у образ Твого Небесного материнства. Вилікуй душевні і тілесні рани дітей моїх (імена), моїми гріхами нанесені. Вручаю дитино цілком Господеві моєму Ісусу Христу і Твоєму, Пречиста, небесному заступництву. Амінь.

Молитва до Ангелу-хранителю дітей

Святий Ангеле хранителю моїх чад (імена), покрий їх твоїм покровом від стріл демона, від очей спокусника і збережи їх серце в ангельської чистоти. Амінь.


Поділися в соц. мережах:

По темі: