Чи можна вінчатися вагітної

Чи можна вінчатися вагітної

зміст:

В останні роки відроджується традиція вінчання. Люди, вступаючи в шлюб, прагнуть закріпити його і на землі, і небесах. Однак багато жінок, які зібралися до вівтаря в цікавому положенні, турбуються про те, чи можна вінчатися, будучи вагітною. Нижче висвітлюється точка зору православної церкви на це питання.

Церква про вінчання

Люди, які сповідують християнство, укладаючи між собою шлюбний союз, повинні оформити його документально, а потім обвінчатися. Тільки тоді їх шлюб буде вважатися законним, а інтимний зв`язок не вважатиметься перелюбом. Відповідно діти, що з`явилися в повністю законному шлюбі, будуть мати Боже благословення. Але іноді трапляються незаплановані ситуації: жінка вагітніє до вступу в шлюб або взагалі дізнається про свою вагітність через кілька днів після проведеного вінчання. На дану ситуацію є кілька різних думок.



По-перше, інтимна позашлюбний зв`язок однозначно сприймається церковної догматикою як блуд. У зв`язку з цим незаміжня вагітна жінка - грішниця, тому їй не слід брати участь в церковному таїнстві. По-друге, треба враховувати, що дитина повинна з`явитися на світ в шлюбі, який отримав благословення церкви, тому краще матері піти на гріховний вчинок, але врятувати свою дитину.

З точки зору досвідчених священнослужителів, таїнство вінчання проводиться, щоб Бог подав майбутньої подружжю благодать на народження і виховання дітей. У процесі вінчання молода пара отримує духовне наповнення їхнього спільного життя. Тому, якщо двоє християн протилежної статі обопільно прагнуть вступити в шлюб, церква повинна освятити їх союз. Вінчання відносять до церковних таїнств. З нього повинні починати спільне життя все люди. У продовження цього таїнства вони перед Богом клянуться у вірності, обіцяють ділити життєві тяготи і радості.

Православ`я про особливі випадки вінчання



Чи можна вінчатися вагітної 1

Шлюб повинен бути освячений таїнством вінчання тільки у православних хрещених християн. Якщо подружжям стали нехристияни, їм зовсім не потрібно вінчатися. Досить просто зареєструвати шлюб відповідно до норм і правил держави, в якому ці люди проживають. Основою існування їх подружнього союзу буде вірність один одному.

Якщо невінчаний шлюб вже існує, а один з подружжя увірував, розривати відносини з невіруючою людиною, що є його чоловіком (дружиною) не можна. Шлюб повинен існувати в тому вигляді, в якому він був і раніше. Тільки та людина, яка душею прийшов до християнства, повинен молитися за свого чоловіка, щоб той схаменулася. Коли другого члену сім`ї стане зрозумілою необхідність вінчатися, церква обов`язково проведе відповідне таїнство. Якщо ж і чоловік, і жінка вважають себе православними християнами, пройшли таїнство хрещення, то вони можуть отримати благословення Бога на спільне життя в будь-який момент. Навіть якщо жінка готується народити дитину.

На думку православної церкви, вагітність не є гріхом, це Божий промисел, велика таємниця. Гріх - це блуд, що передував вагітності. А в самій вагітності гріха немає, тому що вона сталася по Божій волі. Якщо після вінчання, в якому брала участь вагітна жінка, на сім`ю звалилися неприємності, це зовсім не наслідок участі в таїнстві. Церковні діячі підкреслюють, що проблеми і біди, що посилаються людям Богом, йдуть від Його великої любові до людства. Боротьба з нещастями і горем дають особливу благодать людської душі, яка їй потім стане в нагоді в вічності. Не можна нарікати на Бога, треба з вдячністю сприймати все, що відбувається в житті. Ухвалення всіх випробувань в житті - запорука перебування з Богом у житті вічному.

Особливості вінчання при вагітності

Проконсультувавшись у служителів церкви, кожен зможе отримати відповідь, що вінчатися вагітним можна. Сам Бог благословив душу, яка зародилася в утробі жінки, тому їй треба регулярно відвідувати церкву. Готуючись до вінчання, треба все спланувати. Адже це таїнство займає не менше години. Парі треба стояти весь цей час, тому треба співвідносити своє самопочуття і ті дії, які доведеться зробити. Якщо під час обряду жінці стане погано (закрутиться голова, почне скакати тиск), їй можуть запропонувати лавку на деякий час.

Краще взяти з собою нашатирний спирт. Якщо стане дурно, цим нехитрим засобом жінку в положенні можна швидко привести до тями. Потрібно продумати одяг. Вона повинна бути зручним, не стягує живіт, область грудей. Треба, щоб повітря безперешкодно надходив в легені. Треба перед тим, як вирушати на вінчання, треба просити у Пресвятої Богородиці допомоги і гарного самопочуття на час обряду. До обряду пара повинна сповідатися і причаститися. Необхідно повідомити священику про свою вагітність, щоб він був готовий до різних ускладнень ситуації. Таким чином, якщо вагітна жінка ще не перебуває в шлюбі, благословенному Богом, треба обов`язково повінчатися з батьком дитини.


Поділися в соц. мережах:

По темі: