Чи можна вагітним ходити до церкви

Чи можна вагітним ходити до церкви

зміст:

Вагітність і церква

Процес виношування і народження дитини - найважливіший в житті жінки. Але саме тоді жінка стає легко вразливою і сприйнятливою до будь-яких чуток, забобонам і забобонів. Найчастіше вагітній жінці настійно радять не ходити в храм.

Інакше як дурістю і забобоном можна назвати таке твердження. З давніх-давен вважалося, що вагітність - особливе богоугодну заняття, наділена вищим сенсом.

Звідки взялося марновірство про вагітність і церква



Чи можна вагітним до церкви

Ніде в священних книгах не говориться про заборону на відвідування церкви під час вагітності, так як там і бути такого не може, адже Бог чекає всіх і завжди. Такі хибні умовиводи приходять на розум жінці після спілкування з людьми, які не знаються на цьому питанні.

Можна виділити кілька причин появи таких "заборон":

  • Боязнь пристріту. Людей, особливо в неділю і свята, в храм приходить багато, і наміри у них всіх різні.
  • У церкві може стати погано через слабкість або ускладнень вагітності (токсикозу, набряків і т.п.).
  • У храмі можна бути в період менструацій, значить і вагітності теж, так як це особливі стану.


Насправді, всі вищевикладені доводи некомпетентні. Все з точністю до навпаки. Якщо вагітна жінка буде відвідувати храм, то від цього її і фізичний і духовний стан тільки покращиться, і не тільки її, але і стан її майбутньої дитини. У церкві жінка взяти участь в церковних таїнствах - сповідатися, причаститися, або просто помолитися про себе і про майбутнє малюка, подякувати Творця за дар материнства. Чистий і щира молитва навіть своїми нехитрими словами буде почута Господом.

І сприятливі наслідки не змусять себе довго чекати: жінка отримає фізичні і душевні сили на весь період вагітності, психоемоційний стан дитини, що знаходиться в утробі, також поліпшується. Майбутня мама може просто поспілкуватися зі священиком, особливо якщо вона робить тільки перші кроки в церковному житті, або попросити благословення на вагітність і пологи. Завдяки перебування вагітної жінки в храмі їй і виношує дитину повідомляється незрима Божа благодать, яка буде підтримувати і зміцнювати її сили протягом вагітності.

Якщо термін вагітності великий, то жінці бажано піти до церкви з кимось (мамою, подругою), які змогли б допомогти в разі потреби. Коли зовсім погано і фізично немає можливості бути в храмі, то краще побути вдома. У разі, якщо жінці прописаний постільний режим, то краще його не порушувати, а покликати священика додому або в пологовий будинок, якщо жінка перебуває там. Найголовніше - не відкладати спілкування з Богом на більш "легкий", На думку жінки, період, який буде після пологів, тому що тоді просто не буде часу на це, адже весь час займе новий чоловічок.

Чи можна вінчатися вагітним

На цьому питанні теж вже давно точаться суперечки. У безлічі людей упереджена думка про те, що вінчання під час вагітності - гріх, насправді гріхом є блудне співжиття. Обвінчатися ніколи не пізно, вінчання можливо після реєстрації шлюбу в органах РАГСу. За християнськими законами саме після вінчання можна починати подружнє життя. Навіть якщо чоловік і жінка вінчаються після зачаття дитини, таїнство вінчання дасть мир, благодать і Боже заступництво молодій сім`ї.

Перед вінчанням чоловікові і дружині необхідно сповідатися і причаститися. Слід мати на увазі, що тривалість чину вінчання близько години, тому жінці на останніх термінах вагітності, щоб відчувати себе комфортно, потрібно надіти зручний одяг і взуття. Ще один момент: обряд вінчання здійснюється тільки над хрещеними.

Не існує ніяких труднощів для хрещення жінки в положенні. Обряд хрещення дає особливу благодать - людина народжується в нове життя, життя без гріха, він стає одним з членів Христової церкви.

Не можна довіряти думку тих, хто вважає, що якщо жінка завагітніла, не перебуваючи у шлюбі, то їй не можна відвідувати храм. Але Бог чекає і її, тому що його всепрощаюча любов поширюється на всіх.

Відео: Чи можна вагітній ходити до церкви?


Поділися в соц. мережах:

По темі: