Чи можна вагітним ходити до церкви?

Ті жінки, які вірять в Бога, знають, що діти даються нам згори, тому вагітність і пологи є найбільш чарівними і таємничими періодами в житті кожної віруючої. Але навіть всесильна віра у Всевишнього не убезпечує наш розум від забобонів. Практично всі сучасні жінки схильні до лякає народними прикметами і бабусиним страшилок, про які дізнаються від знайомих і незнайомих людей. Одним з таких рад є заборона вагітної на відвідування церкви. Це міф і дурне марновірство, оскільки вірити в Бога заборонити нам ніхто не може. Швидше, слідувати таким нерозумним радам є гріхом, ніж похід до церкви в період вагітності. Більш докладно про те, звідки взялося таке марновірство, розповімо далі.

Перш за все, хотілося б відзначити, що заборони на відвідування церкви в період вагітності немає ні в одній церковній книзі, а вже тим більше в Святому Письмі. Проте, хтось постарався і посіяв зерно сумніву у вашій душі. Не знаючи правди, ви переживаєте і боїтеся нашкодити собі або майбутній дитині. Так ось, вигаданий заборона має кілька бабусиних пояснень:

  • в давнину вагітну жінку намагалися захистити від «лихого ока», оскільки в церкві збиралося багато людей;

Відео: Чи можна вагітній ходити до церкви?

  • в свята в домі Божому багатолюдно, а значить, душно. Отже, майбутня мама може відчути себе погано і знепритомніти. До того ж в православних церквах всю службу доводиться вистояти на ногах, а це нелегко для вагітної жінки;
  • вважалося, що під час місячних і в період очікування дитини жінка «не чиста», тому до церкви їй краще не заходити.
  • Насправді жоден священнослужитель не забороняє вагітним жінкам відвідувати церкву. Більш того, вони радять приходити в храм якомога частіше, щоб подякувати Богові за дар вагітності і попросити благословення на благополучні пологи. Вважається, що якщо жінка вірить всією душею у Всевишнього, то Божу благодать разом з нею отримує і майбутній малюк, долучаючись до Небесним силам через молитви, сповідь і Причастя.



    Якщо ви боїтеся, що в церкві вам стане недобре, то візьміть з собою рідних. Коли вам нездужає, можна залишитися вдома. До речі, сповідатися і причаститися вагітна жінка може і в квартирі, і навіть в лікарняній палаті. Тому не слухайте дурних людей, які переконують вас у зворотному. Використовуйте період виношування дитини як прекрасний час для залучення до віри, участі в таїнствах і пізнанні своєї духовності. Все це принесе величезну користь і вам, і вашій дитині.

    Чи можна вінчатися вагітним жінкам?



    Ще один частий питання, на який багато «мудреці» відповідають однозначним "ні". Священнослужителі стверджують, що майбутній мамі не тільки можна, а й потрібно вінчатися, на якому б терміні вагітності вона не знаходилася. Краще, звичайно, починати подружнє життя саме з цього таїнства. Але церква не проти шлюбів, укладених в РАЦСах, і ні в якому разі не вважає їх блудом. Тому якщо ви з якихось причин не встигли повінчатися до зачаття дитини, зробіть це до народження малюка. Вінчання дає особливу благодать сім`ї, і ви в цьому переконаєтесь. Не забудьте попросити у Бога і Богородиці допомоги, здоров`я, благословення і зміцнення віри. Перед вінчанням парі потрібно сповідатися і причаститися. Вінчатися можуть тільки хрещені. Ви вже здогадалися, що хреститися під час вагітності теж ніхто не забороняє.

    Відео: Чи можна вагітним ходити до церкви Міфи про вагітність!

    Звертаємо вашу увагу на те, що навіть зачати дитина поза шлюбом не стає перешкодою для походу до церкви. Більш того, священики настійно рекомендують таким жінкам відвідувати храм, жити церковним життям і молитися, щоб Господь дав їх, дарував любов і надію, прощення і віру.

    І наостанок, хотілося б розібратися в ще одному питанні: чи може вагітна жінка бути хрещеною матір`ю? Це теж не заборонено церковними статутами. Але пам`ятайте, що хресні батьки повинні бути хрещеними і віруючими, відповідальними, терплячими і люблячими людьми. Вашої уваги повинно вистачати і для своєї дитини, і для хрещеника.

    Відео: Поради вагітним

    Тепер ви знаєте, що кожна вагітна жінка за будь-яких обставин може ходити до церкви, тому не слухайте «розумників», які намагаються переконати вас в неправильності ваших суджень. Бог їм суддя!


    Поділися в соц. мережах:

    По темі: