Чи можна вінчатися вагітної

Чи можна вінчатися вагітної

Сьогодні немає таких суворих обмежень на відносини, як були раніше. Тому нерідко вагітність наступає ще до вінчання в церкві і оформлення шлюбу. В таких ситуаціях жінка задається питанням, як церква ставиться до вінчання вагітних, нерідко задаючи його священикам. У своїй статті ми постараємося зрозуміти позицію православ`я до цього питання - чи можна під час вагітності вінчатися в церкві.

Відео: Чи можна вінчатися вагітної?

Що говорить церква про самому обряді вінчання?

Для пари православних християн має важливе значення не тільки звичне оформлення свого шлюбу в РАГСі, але також вінчання безпосередньо в церкві. Завдяки цій церемонії пара сподівається отримати Боже благословення на їх сімейні відносини. Але що робити в ситуації, коли вагітність жінки настала ще до дня церковного вінчання? Або жінка дізнається про настання вагітності через кілька днів після вінчання в церкві.

Відео: Релігія_Вера

Відразу слід зазначити, що думки багатьох людей по даному питанню залишаються неоднозначними, в цьому відношенні тривають регулярні суперечки і обговорення. Одне з відповідних думок називає секс до весілля блудом, тому заборонено вінчання для вагітної жінки. Адже таке вінчання в цікавому положенні буде гріхом. Інші дотримуються думки, що церковне благословення сімейних відносин може бути на будь-якому терміні вагітності, і навіть безпосередньо перед майбутніми пологами. В основі такої думки принцип - народження дитини обов`язково має бути в обвінчався сім`ї. Хоча молоді люди при плануванні сімейних відносин повинні дотримуватися думки не оточують людей, а звернутися за порадою служителів церкви.



У спілкуванні з православними священиками така пара зможе зрозуміти - вінчання є преподания благословення Христа для дружини і чоловіка, духовне освячення сімейних відносин. Церква має повне право для благословення шлюбу пари християн за її бажанням. Також православними священиками буде додано, що вінчання - велике таїнство церкви. За церковним законам, обов`язковим початком подружнього життя пари повинен бути обряд церковного вінчання. Пара в цей момент отримує Боже благословення на свої відносини, на створення сім`ї, яка разом буде ділити радість і горе до кінця днів.

Відео: Чи можна вінчатися під час місячних?

Що говорить православ`я про особливі випадки вінчання?

Коли в сімейні стосунки вступають нехристияни, церква в такому випадку вважає союз без вінчання цілком законним, він не стає гріхом. Укладення такого шлюбу можливо по законодавчим нормам країни, в якій живуть чоловік і дружина. Основою союзу при цьому стає дотримання вірності між подружжям.



Якщо ж в шлюбі, який не проходив церемонію вінчання, віру в Бога знайшов лише один чоловік, церква не дозволяє руйнувати таку сім`ю. Увірували в Бога належить зберігати вірність другій половині, молячись за її. Якщо в Христа вірять обоє з подружжя, церква при їх спільному бажанні проводить церемонію вінчання. Жінка дозволяє проходити церемонію вінчання на будь-якому терміні вагітності, якщо чоловік і дружина хочуть цього, вірують в Бога і є хрещеними в церкві.

Церква виступає з позицією, по якій вінчання під час вагітності не може вважатися гріхом. Оскільки за церковними канонами гріхом називається блуд, а вагітність є Божественну таємницю появи нової людини. При цьому віруючі нагадують, що всі випробування і прикрощі посилаються людині Богом, все, що відбувається в нашому житті є наслідком його любові до нас. Будь-які хвороби, прикрощі та нещастя будуть приносити користь християнам в вічності. Тому не потрібно займатися пошуком причин горя, не слід нарікати і обурюватися - варто дякувати Богові за те, що відбувається. Лише в такому випадку сімейна пара зможе потрапити в Царство Небесне з Богом.

Відео: Як вагітній жінці виглядати стильно - Все буде добре - Випуск 140 - 28.02.2013

Особливості вінчання під час вагітності

Будь-батюшка скаже про можливість вінчання пари під час вагітності. Вагітна жінка чиста перед Богом, адже він благословив її на народження нової людини. Вагітній жінці обов`язково потрібно відвідувати церкву. Якщо говорити про вінчання в період виношування дитини, жінка повинна контролювати своє самопочуття. Триває обряд вінчання приблизно годину - і парі весь цей час має бути бути на ногах. Можливі ситуації, коли жінка починає відчувати слабкість, можуть бути скачки тиску, вона не може стояти. В такому випадку священнослужитель або гості присувають жінці лавку, щоб полегшити її стан. Також буде корисно захопити з собою нашатир до церкви - на випадок, коли вагітній жінці знадобиться допомога.

З огляду на ці особливості самого обряду і стану вагітної жінки, настійно рекомендується зручний одяг і взуття. Обраний наряд не повинен стягувати грудну клітку, живіт - у жінки повинна бути можливість вільно дихати. Перед вінчанням обов`язково має бути сповідь, причастя пари. Після рішення про церковному благословенні пари, вагітній жінці потрібно попросити хороше самопочуття під час обряду вінчання у Божої Матері. Потрібно обов`язково попередити священика, який проводить обряд, про вагітність жінки.

Підводячи підсумки нашої статті, можна з упевненістю говорити - під час вагітності вінчатися можна і потрібно. Адже в такому випадку пара отримує благословення Бога на сімейний союз і народження дитини.



Поділися в соц. мережах:

По темі: